In 't Wasdom

bolas, toegang tot kennis

Wat kan BOLAS?

1 Eenvoudig toegang tot wetenschappelijke bronnen

Met BOLAS krijg je gemakkelijker toegang tot databanken die relevant zijn voor je onderzoek. Het gaat zowel om OpenAccess bronnen, als om gesloten databanken die doorzoekbaar zijn met de zoekmachine Laelaps. In combinatie met een KB-abonnement zijn relevante bronnen gemakkelijker vindbaar door de tips en tools van BOLAS

Met blogs word je op de hoogte gehouden van de ins en outs van databanken, maar ook over Open Access, hulpmiddelenbooleaanszoekenAPA-richtlijnen. Zaken die voor je onderzoek van belang zijn. Er is natuurlijk ook een overzicht van de technische functionaliteiten.

2 Gemakkelijk bronnen opslaan

BOLAS-knop

Met BOLAS is het simpel om een bron direct in je project op te slaan. Dat gaat met de BOLAS-knop. Met één druk op de BOLAS-knop plaats je het document in je project en kunnen je projectmedewerkers er bij. Je kunt bronnen ook voor jezelf houden.

3 Literatuurlijst maken en bronverwijzingen toevoegen (met Google Docs)

Met BOLAS maak je snel een literatuurlijst (vlg. APA-richtlijnen). Daarna kun je ook snel bronverwijzingen in je verhaal toevoegen. Met Google Docs voeg je met één klik de bronverwijzing toe. Klaar terwijl je schrijft. Installeer die add-on. Je kunt hem hier vinden.

Delen van bronnen en samenwerken kan binnen een BOLAS-project of zelfs extern. Op je werkplek, op het strand of waar dan ook; in je bedrijf of op je school. Altijd en overal overzicht en direct contact met je projectgroep (via de projectchat). BOLAS werkt uitstekend samen met Microsoft 365 of Google Docs.

4 Samenwerken voor het beste resultaat 

Wij ondersteunen scholieren, studenten en (zelfstandige) wetenschappers bij hun onderzoek, masterscriptie of PWS. Het gaat hierbij om maatwerk. Ondersteuning kan gegeven bij het opstellen van de onderzoeksopzet als ook bij de uitvoering van het (literatuur)onderzoek.

Ook geven wij desgewenst feedback op je onderzoeksverslag (bij start en in de conceptfase). Dat kan beperkt blijven tot het checken van de onderzoeksopzet, de literatuurlijst en/of de bronverwijzingen. Het kan ook meeromvattend zijn tot en met het geven van feedback over het gehele onderzoeksverslag.

Zie BOLAS – individuele aanschaf met cursus.