in 't Wasdom

Toegang tot kennis
maart 16th, 2020 by Renske ter Avest

Het profielwerkstuk in tijden van Corona

Op veel scholen begint binnenkort het traject voor het profielwerkstuk (PWS-traject). Tegelijkertijd is onzeker wanneer scholen weer leerlingen kunnen ontvangen. Vanuit onze opgedane ervaring met het PWS-traject bieden wij de mogelijkheid om het afstandsonderwijs inhoud te geven.

Er is een digitale handleiding beschikbaar om het PWS-traject op te starten en de verschillende stappen te doorlopen. Het tijdschema bij de activiteiten wordt ingevuld door de school. Van het document is een Wordversie beschikbaar.

Naast het doen van onderzoek, het rapporteren en presenteren – besproken in een 7-stappenmodel – gaan leerlingen aan de slag met drie vragen:

  1. wat zijn betrouwbare bronnen?
  2. hoe vind ik betrouwbare bronnen?
  3. hoe verwerk ik deze (verschillende type) bronnen in een verslag? (APA-richtlijnen)?

In de handleiding staan links naar blogs met uitleg (over bovenstaande drie vragen – als voorbeeld het blog “wat zijn betrouwbare bronnen?“) en interactieve oefeningen met de webapplicatie van bolas.

Voor meer informatie (bijv. over de AVG of privacyconvenant) kunt u ons bereiken onder het nummer: 085-30 30 721. Zie ook aanschaf vouchercodes. I.v.m. de coronacrisis bieden wij de tool tot en met 31 augustus gratis aan (uitsluitend voor scholen in het HO/VO).