In 't Wasdom

bolas, toegang tot kennis

Contact & wie zijn wij?

 
BOLAS in ’t Wasdom – Zwolle – 085 30 30 721
 
info@bolas.nl – Volg ons op Twitter
 

Wie zijn wij?

Gedreven door inhoud.

Renske ter Avest (scholing en eindredactie) is docente geschiedenis aan het CCNV in Harderwijk waar zij onder meer leerlingen begeleidt bij het opzetten en uitvoeren van hun onderzoek voor het profielwerkstuk.

Renske heeft een achtergrond als historica en filosofe en weet veel van de ins en outs van het opzetten van een onderzoek. Zij is daarnaast betrokken bij de scholing van gebruikers, waaronder docenten. Verder is zij verantwoordelijk voor inhoud en samenstelling van de blogs op bolas.nl.

Norico Groeneveld is vanaf 2017 de technische man bij Bolas. Hij heeft Computing Science gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en weet alles van big data, programmeren en de bits en bites aan de achterkant van de applicatie (zoals de zoekmachine Laelaps die meer dan 150 miljoen documenten van tientallen verschillende databanken verwerkt). Hij heeft genoeg weet van de voorkant of beter: front-end, zoals techneuten dat noemen. Op Norico kun je altijd rekenen.

Jaap de Jong is afstudeerbegeleider en docent Onderzoek aan de Chr. Hogeschool Ede. Hij studeerde eerder geschiedenis (UU) en economie (VL-VU) en was jarenlang docent economie en geschiedenis bij het middelbaar en hoger onderwijs.

Tijdens het werken aan een dissertatie aan de Vrije Universiteit (2001-2007) ontdekte hij hoe hij de nieuwste digitale technieken kon inzetten om kennis, – opgeslagen in oude papieren bronnen en in bits & bytes – opnieuw toegankelijk kon maken. Dat resulteerde uiteindelijk in de webapplicatie BOLAS, een toepassing die hij vanaf 2015 samen met zijn zoon Thomas de Jong ontwikkelde.

Naast docent en algemeen directeur bij BOLAS is Jaap actief bij het antiquariaat ’t Wasdom van Cornelissen & De Jong en bij bookmanager.nl. Die activiteiten vinden plaats in ’t Wasdom. Tot slot is Jaap de Jong lid van de Raad van Toezicht van het Stadsmuseum ANNO te Zwolle (St. Allemaal Zwolle).

In zijn vrije tijd leest hij en interviewt filosofen, historici en boekenliefhebbers, o.a. voor het tijdschrift Wapenveld. Een overzicht van de interviews met Jan Hendrik van den Berg, Hub Zwart, Wouter Kusters, Maxim Februari, Igor Cornelissen en Jessica Voeten staat op de website van het antiquariaat ’t Wasdom


BOLAS ® – KvK-nummer: 68447507 • BTW-nummer: NL857447816B01