In 't Wasdom

bolas, toegang tot kennis
februari 17th, 2021 by Renske ter Avest

De nieuwe bolasknop

Je kunt vanaf vandaag (15 juli) de nieuwe bolasknop gebruiken. Met deze knop beschik je over alle functies van de applicatie zonder dat je de website behoeft te bezoeken.

De bolasknop is een zogenaamde extensie: een kleine knop rechtsboven in je browser. Je herkent hem aan een + teken in een rode cirkel.

Je kunt de bolasknop gebruiken terwijl je elders over het web surft. Dat kon altijd al, maar het gebruikersgemak is nu groter dan ooit.

De nieuwste versie van de bolasknop heeft een aantal nieuwe gebruikersfuncties: het opslaan van bronnen met één klik; zoeken in Laelaps, de APA-bronverwijzer, een functie voor extra notities (per bron) en de mogelijkheid om bronnen te labelen. Je kunt met de bolasknop je literatuurlijst direct gereed maken voor publicatie (vlg. APA). Dit alles en nog veel meer.

Erg gemakkelijk is de verbeterde zoekfunctie naar eerder opgeslagen projectbronnen. Die kun je ook binnen de bolasknop zien (nieuwste bovenaan, zie afbeelding boven). Je kunt binnen de bolasknop zoeken op de projecttitel of op de titel van de opgeslagen bron. Daarna kun je met één enkele klik naar de gewenste pagina gaan (bijv. een bepaalde pagina of programmaonderdeel binnen het platform ItsLearning).

Onze complimenten en dank voor Immanuel Icho en Bas de Jonge (ICT-studenten aan de CHE) die met onze technische staf de bolasknop naar een volgende fase hebben gebracht. Zij hebben functionaliteiten uit de webapplicatie van BOLAS overgebracht naar een handzame bolasknop en ook het uiterlijk van de knop een facelift gegeven. Wij zijn blij met het enthousiasme en de daadkracht van docenten en studenten van deze nieuwe ICT-opleiding, een jonge loot aan wat misschien wel de beste middelgrote hogeschool van Nederland is; ik bedoel de Christelijke Hogeschool Ede.

Vanaf heden kunnen bestaande gebruikers van BOLAS de bètaversie van de bolasknop bolasknop (voor Chrome & Edge)

Update: 15 juli 2021

Reguliere versie van de bolasknop (voor Crome & Edge. Firefox en Safari volgen later). Werkt alleen met een geldig bolasaccount.

Snel overzicht van de functionaliteiten van de bolasknop (filmpje van ca. drie minuten)